Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Belediye Başkanı Mirza: Bandırma'nın çok sayıda spor tesisine ihtiyacı var”

Belediye Başkanı Mirza:  Bandırma

Bandırma Belediye Meclisi'nin Ocak ayı toplantısı Belediye Başkanı Dursun Mirza'nın başkanlığında yapıldı. Toplantının gündemini yine imar plânı değişiklikleri oluşturdu

Bandırma Belediye Meclisi’nin Ocak ayı toplantısı Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın başkanlığında yapıldı. Toplantının gündemini yine imar plânı değişiklikleri oluşturdu. Toplantıda, “Denetim Komisyonu” üyeliklerine 28’er oyla CHP’den Erhan Elmastaş ve Gökhan Yankol, AKP’den ise Alp Bostancı seçildi. 11 sözleşmeli çalışanın bulunduğu belediyeye 4 mimar, 2 mühendis alınmasının kararlaştırıldığı toplantıda, Bora Öziş’in başkanlığındaki Bandırma Basketbol Gençlik ve Spor Kulübü’ne, Paşabayır Mahallesi’nde, “yap-işlet-devret” modeliyle iki yıl içinde başlanıp üç yıl içinde bitirilmesi koşuluyla spor salonu yapması için bir arsanın 20 yıllığına verilmesi, AKP grubunun çekimser oyuna karşın CHP ve MHP’li üyelerin oylarıyla kararlaştırıldı. Bu arada AKP grubu adına söz alan Göksel Karlahan, spora karşı olmadıklarını, ancak konuya ticari ve siyasi kaygılarla çekimser kaldıklarını belirtti. Belediye Başkanı Dursun Mirza, büyüyen Bandırma’nın yeni spor salonları ve spor alanlarına ihtiyacı bulunduğuna dikkati çekerken, şunları söyledi:
“Sporda kabımıza sığamıyoruz. Elbette ki biz, belediye olarak kentimize yeni spor alanları kazandırmaya çalışacağız. Ancak bu alanda katkıda bulunmak isteyenlerin de önlerini açmamız gerekir. Bandırma’nın, çok sayıda spor tesisine ihtiyacı var. Bu konuda katkı sağlamak isteyen yürekli spor kulüplerine de destek vermek zorundayız. Bildiğiniz gibi, son olarak, belediyemize ait 11 dönümlük bir alanı, iki yılda başlamak ve iki yılda bitirmek üzere Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne verdik. Genel müdürlük, salonunu yapım işini 2015 yılı programına aldı.”
Meclisin, 2015 yılında da, diğer yıllarda olduğu gibi ağustos ayında tatil yapmasına karar verildi.
Toplantıya, AKP grubundan Yakup Ataş ve Erol Çakır, mazeretleri nedeniyle katılmadılar.



  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false